Home

Achtergrond 1 reactielaatste update:23 dec 2013

Aalt Dijkhuizen (1953)

Onvermoeibaar pleitbezorger land- en tuinbouw.

Aalt Dijkhuizen treedt op 
1 maart 2014 als voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Researchcentrum  af. Maar dat betekent niet dat zijn kennis en kunde verloren gaan voor de Nederlandse agribusiness. In de loop van 2013 maakte Dijkhuizen bekend dat hij per 
1 januari 2014 toetreedt tot de Raad van Commissarissen van veevoerconcern De Heus.  En daarnaast wil hij als consultant zijn kennis inzetten.

Dijkhuizen heeft zich als voorman van de Wageningse kennisinstituten ontpopt als een ondernemende bestuurder, die de Wageningse positie op de wereldkaart in de afgelopen jaren heeft afgestoft en opgepoetst. In 2014 kreeg ‘Wageningen’ de toppositie op een prestigieuze lijst van landbouwuniversiteiten.

Op talloze internationale reizen vergezelde hij het agri-bedrijfsleven; hij heeft een ongekend groot internationaal netwerk tot in de hoogste zakelijke en politieke kringen in onder andere Brazilië, de Verenigde Staten en China. Hij heeft goede contacten met het koningshuis wat ook van belang is om internationaal contacten te leggen.

 

FUNCTIE

• voorzitter Raad van Bestuur 
Wageningen UR

 

NEVENFUNCTIES

• lid Raad van Advies Struik Foods

• bestuurslid Sustainability Consortium

• raad van Toezicht Nederlandse
Publieke Omroep

Eén reactie

  • koestal

    Die man is geld waard

Of registreer je om te kunnen reageren.