Home

Achtergrond 2 reacties

Ierse vee-exporteur over de kop

Knockdrin – De grootste vee-exporteur van Ierland, TLT International, is eind vorige week failliet verklaard. Daardoor zijn veel veehouders alsmede enkele veemarkten met niet te innen vorderingen blijven zitten. Geschat wordt dat de totale schade voor de Ierse veehouderij in de miljoenen loopt.

Gezien die schade heeft de Irish Farmers Association een spoedoverleg aangevraagd met de bewindsvoerders. ''We willen weten wat de actuele situatie is, maar willen ook duidelijk maken dat de vorderingen van boeren en veemarkten voorrang moeten krijgen'', aldus voorzitter John Bryan. De bewindvoerders zelf sluiten niet uit dat het failliete bedrijf wordt overgenomen door een boerencooperatie.

TLT International exporteerde jaarlijks rond de 30.000 runderen en 60.000 schapen en een kleinere hoeveelheid varkens. Het bedrijf, gevestigd op een boerderij in Knockdrin in County Westmeath ten westen van Dublin, haalde daarmee een omzet van ruim 30 miljoen euro met vorig jaar ruim 180.000 euro winst. TLT International bood werk aan dertig mensen.

Volgens het bedrijf speelden vertragingen in de betalingen door de nasleep van het paardenvleesschandaal, dat Ierland zwaar heeft getroffen, een belangrijke rol. De uiteindelijke klap kwam toen huisbankier HSBC besloot de kredietkraan dicht te draaien, nadat de bankschuld tot meer dan 4 miljoen euro was opgelopen.

Laatste reacties

  • info48

    Als je een omzet hebt van 30 milj. voor 30000 runderen = € 1000.00 per stuk dan geef je 60000 schapen voor niks weg, geen wonder dat je failliet gaat......of schrijft Ruud Peijs het gemakshalve klakkeloos over? een typiste lijkt me goedkoper.

  • koestal

    en wie zijn de dupe ?

Of registreer je om te kunnen reageren.