Home

Achtergrond 8 reacties

Geen boerderij zonder hond?

In Nederland worden zo’n 1,5 miljoen honden als huisdier gehouden. Ook op boerderijen lopen vaak honden. Toch heeft niet elk bedrijf een hond. Boerderij onderzoekt de hondenpupulatie in agrarisch Nederland.

Het percentage gezinnen met een huisdier stijgt, zo blijkt uit onderzoek van de Raad voor Dieraangelegenheden. Bijna 60 procent van alle Nederlandse gezinnen heeft nu een huisdier, een stijging van vier procent ten opzichte van voorgaande jaren. Het totaal aantal huisdieren nam echter af, vermoedelijk als gevolg van de economische crisis. Dat neemt niet weg dat er nog altijd bijna 3 miljoen katten als huisdier worden gehouden en 1,5 miljoen honden. Gemiddeld geven huishoudens met huisdieren hier 270 euro per jaar aan uit. Het meeste daarvan gaat op aan voeding.
Dit zijn algemene cijfers, gegevens specifiek over de agrarische sector zijn er niet. Het vermoeden bestaat dat op de meeste boerderijen één of meerdere honden rondlopen. Hoe zit dit bij u?

Laatste reacties

 • avis.ass1

  Heb ik het juist dat er op de foto een blonde Hovawart is afgebeeld.
  Op ons bedrijf loopt een namelijk een bruin/zwarte Hovawart en qua type hond lijkt het er erg op. Zomaar een vraag.

 • jaap69

  lijkt meer op een roodharige teckel met die korte pootjes

 • Elevage

  oh....... . is het een hond ;-)

 • Almagro

  Sierse Etter misschien ?

 • stalbostreur

  Wij hebben geen hond, wel een boerderij , manege en logees.
  Veel bezoekers, is zonder hond veel rustiger.
  Een hond kan Neospora overbrengen op koeien , daarom ook geen hond.

 • jaap69

  kans dat een vreemde hond neospora overbrengt door in de wei te poepen is groter. een eigen hond brengt het alleen over als hij op het bedrijf besmette rotzooi (nageboorte etc.) eet van een besmette koe en in het voer poept. gewoon niet je hond bij kalfkoeien en een beetje opletten waar hij loopt. wij hebben een huis hond geen erf hond

 • ed12345

  Ben benieuwd naar de uitslag en het komende verhaal en de meningen van de desbetreffende eigenaren Een hond is vaak een goede vriend jammer dat ze zoveel korter leven dan wij

 • PieterXT

  Wat is de meerwaarde van zo'n onderzoek? Misschien zijn er belangrijker zaken die je via een enquête onder Boerderijlezers kunt houden?
  Wat is het volgende, kattenpopulatie?
  Manman...

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.