Home

Achtergrond 1 reactie

Frankrijk: Duitse slachterijen betalen te weinig

Parijs – Frankrijk beschuldigt Duitsland ervan met 'salarisdumping' de Franse slachterijsector in een crisis te storten.

Minister van industrie Arnaud Montebourg zegt in de krant Le Parisien dat slachthuis na slachthuis moet sluiten, deels omdat in Duitse slachterijen personeel soms voor slechts 400 euro per maand werkt. In Frankrijk geldt anders dan in Duitsland voor slachterijwerknemers een minimumloon. Directe aanleiding zijn de problemen van het Bretonse varkensvleesconcern Gad, dat vanwege financiële problemen 900 werknemers ontslaat of naar andere vestigingen overbrengt. Eerder ontsloeg pluimveeslachterij Doux 1.000 mensen in Bretagne.

Eén reactie

  • koestal

    ze slachten de varkens en de slachterijen

Of registreer je om te kunnen reageren.