Home

Achtergrond 1 reactie

Kou stuwt energieprijzen nauwelijks op

De olieprijs is ook de afgelopen week erg stabiel. Behr noteert een koers tussen 110 en 112 dollar per vat.

Donderdag dreigde de prijs iets op te lopen als gevolg van onrust in Algerije. Dit conflict vindt plaats nabij olie- en gasvelden en dat maakt de markt iets zenuwachtiger, meldt een marktanalist. Echter Behr liet nog geen hoge notering zien gisteren.

De gasprijs reageert niet heel heftig op de huidige koudegolf. De koers op de dagmarkt is weliswaar iets opgelopen maar blijft onder de 28 cent per kuub. Dit komt omdat het aanbod goed op peil is en gasvoorraden nog behoorlijk gevuld zijn. Blijft de kou aanhouden dan zullen handelaren wel meer nerveus worden maar dat is tot nog toe niet het geval. De contractprijs 2014 is 26,8 cent per kuub.

Endex noteert eveneens een stabiele elektraprijs van rond de 57 euro per MWh baseload. Zeker op de lange termijn blijven de contractprijzen onaangeroerd. Contractprijs 2014 kost 47,5 euro per MWh baseload. Terugleveren van stroom levert op de APX voor piekuren gemiddeld 60 euro/MWh op.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • koestal

    de economie holt achteruit,iedereen is zuinig

Of registreer je om te kunnen reageren.