Home

Achtergrond laatste update:29 sep 2014

Test zelf de nieuwste trekkers

De nieuwste boerentrekkers van verschillende merken bij elkaar. En je kunt er nog op rijden ook. Wil jij dat ook? Bezoek dan het TREKKERparcours op AgroTechniek Holland 2012.

Net als vorig jaar is er op de AgroTechniek Holland 2012 in Biddinghuizen weer kans om een proefrit te maken op de nieuwste trekker van dit moment. Daarvoor staan er maar liefst 24 trekkers klaar van vrijwel alle merken en in alle vermogensklassen.

Meer proefrit
De proefritten zijn flink uitgebreid ten opzichte van de vorige editie. Om te beginnen is de baan met 7 hectare zo’n twee keer groter dan voorheen. Om de trekkers echt goed uit te kunnen proberen zijn er meer bochten in het parcours, is er een hobbelbaan om voorassen en cabinevering te testen en is er een bult van 5 meter hoog aangelegd. Op de baan is er ook een vlak traject waar even vol gas gereden kan worden op transportsnelheid.

Tijdens de rit van zo’n tien minuten rijdt een instructeur mee voor de veiligheid en om uitleg te geven over de achterliggende technieken van de trekkers. Ook voor degenen die niet rijden, is er genoeg te zien. Vanaf een tribune zijn de verrichtingen van de chauffeurs te volgen. Daarbij rijden de importeurs zelf op de baan met onder meer een Krone Big X-hakselaar, een Dieci-verreiker en een Agrifac Condor. Deze machines zijn niet opengesteld voor het publiek. Vanaf de tribune is ook een trekkerbehendigheidswedstrijd te volgen.

Gratis deelname

Iedereen die in het bezit is van een trekker- of autorijbewijs, kan zich aanmelden voor een proefrit. Deelname is gratis. 
Inschrijven kan echter niet meer via deze pagina. Aanmelden kan nu alleen nog op het beursterrein zelf, en alleen voor trekkers die op dat moment vrij zijn. Het TREKKERparcours bevindt zich op veld E. De ingang is via veld D.

Of registreer je om te kunnen reageren.