Home

Achtergrond

Euribor daalt richting 0,3 procent

De Euribor-rente met een looptijd van drie maanden is gedaald tot 0,34 procent, alweer een laagterecord.

Een meerderheid van de economen gepolst door financieel dienstverlener Thomson Reuters verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) in september de beleidsrente verlaagt van 0,75 naar 0,50 procent. In het kielzog hiervan neemt druk op de Euribor toe, want als banken goedkoper kunnen lenen van de ECB, zullen ze naar verwachting ook onderling lagere rentes rekenen. De ECB lijkt weinig andere opties te hebben om de kwakkelende economie in de Eurozone te stimuleren. Duitsland wil niet dat de ECB schuldpapier van landen met hoge schulden opkoopt om voor deze landen de pijn te verzachten.

 

Prognose: rente daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.