Home

Achtergrond

Olie- en gasprijs weer stabiel na piek

De olieprijs blijft deze week stabiel en schommelt rond de 104 dollar per vat Brent-olie. Daarmee is de olieprijs terug op het niveau van begin vorige week.

Vanaf vorige week woensdag liep de prijs echter plotseling op vanwege de spanningen op de markt als gevolg van de politieke situatie rondom Iran en de beperkte olie-export uit die regio. Begin deze week was de markt weer enigzins tot rust gekomen en is de olieprijs gezakt. Gisteren stond de olieprijs een uur voor het sluiten van de beurs op 104,5 dollar per vat.

De gasmarkt piekte eind vorige week licht mee met de olieprijs en zakte eveneens deze week weer terug naar het niveau van begin vorige week. Voor het weekend noteerde kostte een kuub gas op de dagmarkt ruim 24 cent. Deze week was de prijs stabiel rond de 23,7 cent per kuub. De contractprijs voor 2013 noteerde woensdag een slotkoers van 25,4 cent per kuub en voor 2014 25,9 cent per kuub op de gasbeurs TTF.

De elektraprijs blijft onverminderd stabiel. Op de dagmarkt noteert de baseloadprijs is 43,31 euro per MWh, meldt Endex.

Of registreer je om te kunnen reageren.