Home

Achtergrond 950 x bekeken

Glasvezel voor boeren Heeze-Leende

Heeze-Leende – Ook bewoners van het buitengebied van de gemeente Heeze-Leende krijgen glasvezel. De aanleg is in handen van een door de bewoners zelf opgerichte coöperatie. Het doel is om alle woningen en alle bedrijven, ook in het buitengebied op de glasvezelkabel aan te sluiten.

Commerciële bedrijven wilden alleen glasvezel aanleggen in de kernen van Heeze, Sterksel en Leende en niet in het buitengebied. Voor de bewoners was dit reden om het heft zelf in handen te nemen en een coöperatie op te richten. De gemeente besloot deze te ondersteunen door garant te staan voor een lening die nodig is om het netwerk aan te leggen.

Inmiddels heeft meer dan 56 procent van de inwoners zich ingeschreven voor glasvezel. "Een grote overwinning", vindt wethouder Jos van Bree. Het abonnement voor de inwoners van Heeze-Leende zou minder worden dan 50 euro per maand. De coöperatie hoeft geen winst te maken. In september begint de aanleg.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.