Home

Achtergrond

Fusie AB Brabant en Zuidoost Brabant

AB Brabant en AB Zuidoost Brabant willen fuseren. Daarvoor hebben beide partijen afgelopen maandag een intentieovereenkomst getekend.

De overeenkomst is ondertekend na een positief advies van de ondernemingsraden van beide ondernemingen. Ook zijn de ledenraad van AB Brabant en de leden van Zuidoost Brabant geïnformeerd over de fusieplannen. De AB's regelen middels bedrijfsverzorging, detachering, uitzenden en payrolling personeel voor agrarische bedrijven. Als de fusie doorgaat, wordt de nieuwe organisatie de grootste agrarische werkgever in Noord-Brabant.

Bestuursvoorzitters Jack van Poppel van AB Brabant en Wil Meulenbroeks van AB Zuidoost Brabant zien veel voordelen in de voorgenomen fusie, die ervoor zorgt dat de nieuwe organisatie de grootste agrarische werkgever in Noord-Brabant wordt. De fusie biedt bovendien volop mogelijkheden voor een verdere professionalisering en modernisering van de coöperatieve vereniging.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.