Home

Achtergrond 4 reacties

Euribor omlaag door rentestap ECB

Het Euribor-rentetarief met een looptijd van 3 maanden is onder de 0,65 procent gedaald. ING verwacht een verdere daling tot 0,50 procent nu de Europese Centrale Bank (ECB) de rente heeft verlaagd tot een nieuw laagterecord.

Het tarief, vaak referentie bij bedrijfsleningen, vindt pas in het tweede kwartaal van 2013 de weg omhoog en blijft dan nog kwartalen onder de 1 procent, dus procenten onder een “normaal” rentetarief. ABN Amro deelt de visie maar Rabobank voorziet een voorzichtige stijging tot 0,80 procent voor begin 2013 en gelooft dat de verlaging van de rente door de ECB voorlopig de laatste is. Wanneer de rente verder wordt verlaagd, dreigt de beruchte liquiditeitsval die de Japanse rente nu al meer dan tien jaar laag houdt. Er moet een marge blijven tussen de depositorente en de leenrente. De Rabobank hanteert bij de renteverwachting ook de visie dat de economische groei zal aantrekken en noodzakelijke maatregelen zijn genomen om de crisis te beteugelen.

Prognose: rente daalt.

Laatste reacties

 • gerstiroma

  ik heb een lening bij een Duitse bank en die heeft mij aangeboden deze lening te modernizeren, om dat zij goedkoper kunnen lenen wilden ze mij daarvan laten profiteren, dat scheelt mij 0,6 % zoiets heb ik bij een Nederlandse bank nog nooit meegemaakt en ik heb ruime ervaring

 • gertjansmit1

  Gerstiroma wat voor soort lening heb je nu dan? en als ik mag vragen .. wat voor rentepercentage bieden ze je nu? Zelf ben ik 3 maands euribor gefinancierd en ik zit net onder de 2%,

 • joannes

  Een bank die iets aanbied is niet altijd in de klant zijn belang. Dat hebben we geleerd! Het blijft condities, offertes en vergelijken!

 • joannes

  Overigens in Duitsland brandt nu het geld in de zakken met een negatieve rente op staatsleningen. Duitse banken zetten het geld nu liever bij klanten dan dat ze het in kas houden. Een rendabel goed draaiend bedrijf kan intressante offertes krijgen!

Of registreer je om te kunnen reageren.