Home

Achtergrond 2 reacties

Bleker pleit wederom tevergeefs voor beperking transportduur slachtvee

Brussel - Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) heeft maandag tijdens een bijeenkomst van de EU-landbouwraad in Brussel opnieuw gepleit voor het beperken van de duur van diertransporten.

Voor slachtvee gaat wat hem betreft een maximum van 8 uur gelden. Ook moeten de omstandigheden verbeteren. Oostenrijk, Zweden, Denemarken en België steunen dit voorstel, maar daarmee heeft Bleker nog lang geen meerderheid achter zich. Vorige maand ging de staatssecretaris akkoord met de nieuwe dierenwelzijnsstrategie van Brussel. Daarin staat niets over het beperken van de transportduur. 

Laatste reacties

  • zanden

    Mooie woorden van de heer Bleker, maar de daden blijven alsmaar uit. Dat is zeer onverstandig. Steeds meer ( jonge) mensen raken er van overtuigd dat het met de industrialisering van de veeteelt de verkeerde kant uitgaat. Zie bv: You tube filmpje met de toespraak van Gary Yourofsky die hij jaarlijks houdt voor 7500 jongeren op scholen. Duurt ruim een uur. Dus ga er even echt voor zitten.

  • BoB de Bakker

    Maar wanneer deze mensen (die tegen de industrialisering van de veeteelt zijn) boodschappen doen zijn ze het plotseling vergeten en kopen het goedkoopste.

Of registreer je om te kunnen reageren.