Home

Achtergrond 528 x bekeken

olieprijs schommelt rond de 100 dollar per vat

De olieprijs is teruggekeerd naar 100 dollar per vat. Afgelopen maandag kostte een vat nog ruim 96 euro.

Donderdag noteerde een vat olie al weer 101 dollar per vat. Het sentiment onder de handelaren is iets minder zwartgalllig. Aanwijsbare redenen zijn hier niet voor behalve dat er meer optimisme is over een mogelijke redding van de Spaanse banken. Volgens de analist van adviesbureau Nife was de sterke daling van vorige week niet reëel.

De gasprijs is stabiel gebleven. De dagmarkt is licht gestegen. Het aanbod is tanende waardoor de markt minder in balans is. Deze week liep de prijs op tot 23,7 cent. Vorige week lag de prijs nog tussen de 23 en 23,5 cent per kuub gas. Contract 2013 is stabiel en lag donderdag op 25,7 cent per kuub.

Elektramarkt is al geruime tijd stabiel en prijzen zijn laag als gevolg van de recessie. De prijs voor fossiele brandstof heeft inmiddels de laagste punt bereikt in drie jaar. Echter de markt laat zien dat er nog weinig verder af kan van de huidige elektraprijs. De elektriciteitscentrales draaien onder kostprijs. Contract 2013 blijft stabiel rond de 50 euro per KWh. Op de dagmarkt kost een KWh tussen de 47 en 48 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.