Home

Achtergrond laatste update:23 aug 2012

Tweede Kamer bespreekt productschappen na de verkiezingen

Den Haag - De Tweede Kamer behandelt de twee opties voor het afschaffen van de productschappen na de verkiezingen. Dat heeft de Kamercommissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten. Praktisch is het niet meer mogelijk om voor 7 juli, het begin van het zomerreces, een debat te voeren over de plannen die minister Henk Kamp heeft voorgelegd.

De Tweede Kamer zal naar verwachting in oktober in debat gaan over de twee opties om de taken van de productschappen onder te brengen in een nieuw op te richten openbaar lichaam (een nieuw productschap) of een zelfstandig bedrijfsorgaan onder volledige verantwoordelijkheid van het ministerie. Fel tegenstander Charlie Aptroot (VVD) van de schappen en fel voorstander Ger Koopmans (CDA) zullen dan niet meer deelnemen aan het debat. Zij vertrekken na de verkiezingen uit de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.