Home

Achtergrond

Euribor vindt weg omhoog

Voor het eerst in een maand is het Euribor-rentetarief met een looptijd van 3 maanden deze week gestegen, zij het slechts minimaal.

De rente, vaak referentie bij bedrijfsleningen, daalde eerst naar het laagste niveau sinds de euro is ingevoerd, maar is nu na twee dagen stijging terug op het niveau van vorige week: 0,663 procent. Bij een looptijd van 6 maanden steeg het tarief donderdag van 0,939 naar 0,941 procent. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zijn belofte banken zonder limiet te stellen van goedkoop cash te voorzien tot januari volgend jaar, herbevestigd. Er wordt in de markt nog volop gerekend op een verlaging van de rente die de ECB berekend aan commerciële banken, die vervolgens zelf vermoedelijk hun rentes zullen verlagen. Gezien de economie in de Eurozone nog verre van gered lijkt, is een renteverlaging die het uitzetten van leningen bevordert, waarschijnlijk. Daarom lijkt een doorzettende daling niet heel waarschijnlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.