Home

Achtergrond

Euribor 3 maanden stabiel

De Euribor rente met een looptijd van 3 maanden is op weekbasis minimaal gedaald van 0,671 naar 0,663 procent, maar de daling lijkt tot stilstand te komen.

Belangrijk is dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente woensdag net als in de vijf voorgaande maanden gelijk hield op 1 procent. Veel analisten hadden ten minste een kleine hint naar een renteverlaging een maand of enkele maanden later verwacht. ECB-voorzitter Mario Draghi stelde na afloop van het rentebesluit resoluut dat leiders in de Eurozone met beleid de economische motor moeten aanzwengelen, en niet te veel van de ECB moeten verwachten.

In mei stelde de Italiaan investeerders ook teleur door geen geldinjectie voor overheden en banken te presenteren. De Euribor 6 maanden steeg donderdag ten opzichte van woensdag voor het eerst sinds half mei, tot 0,939 procent. Vaak wordt het Euribor-tarief, in feite wat banken elkaar berekenen, als referentie bij bedrijfsleningen gehanteerd. ABN Amro verhoogt de opslag op de Euriborhypotheek van 1 naar 2 procent, terwijl de opslag bij de variabele leningen van ING stijgt van 2,4 naar 2,75 procent.

 

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.