Home

Achtergrond

Unctad benadrukt belang biologische landbouw

Zambia – De biologische landbouw kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Afrika. Dat zegt plaatsvervangen secretaris-generaal Petko Draganov van de organisatie voor handel en ontwikkeling van de Verenigde Naties (Unctad).

Draganov maakte zijn opmerkingen tijdens de tweede Afrikaanse conferentie voor biologische landbouw. Volgens Draganov is de biologische landbouw goed voor de voedselvoorziening, goed voor het milieu, goed voor het boereninkomen, goed voor de Afrikaanse markten en voor de werkgelegenheid.
Afrika telt nu al meer gecertificeerde biologische landbouwbedrijven dan enig ander continent. Voor een deel is dat noodgedwongen, vanwege de hoge kosten van bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen. Volgens Draganov zal de erosie van landbouwgronden worden tegengegaan door de toepassing van biologische landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.