Home

Achtergrond 1 reactie

Olieprijs daalt opnieuw, gasprijs zakt mee

Woensdag zakte de olieprijs net onder de 103 dollar per vat. Donderdag bewoog de olieprijs redelijk vlak. In het begin van de week lag de prijs voor een vat olie nog op 105 dollar.

Problemen rondom de politieke situatie in Iran en de aankondiging van China om de economie te willen stimuleren, hielden de olieprijs enigszins op niveau. Echter, het positieve gevoel bij de handelaren was snel uitgewerkt. Gevoed door de slechte economische situatie in Europa lieten de handelaren de prijs verder zakken. Lager dan 100 dollar zal de olieprijs niet gaan, verwacht een energieadviesbureau Nife. De Opec-landen zullen daarvoor zorgen.

De gasprijs zakte eveneens. Donderdag lag de gasprijs op 23 tot 23,5 cent per kuub, een cent lager dan vorige week. Het warme weer speelt hierbij ook een rol. De langetermijnmarkt staat onder invloed van de dalende olieprijs. Voor contract 2013 ligt de prijs op 26 cent per kuub.

De elektraprijs is begin deze week iets gestegen. Op de dagmarkt kost een MWh 49 euro.  Omdat de wind gaat toenemen de komende dagen is de verwachting dat de prijs weer iets zal dalen. Contract 2013 kost 51 euro per MWh.

Eén reactie

  • hout&co

    En dan moeten we als consument toch nog € 0,22 / kwh betalen. Tjonge.

Of registreer je om te kunnen reageren.