Home

Achtergrond 646 x bekeken

ING duidt op zakken Euribor richting 0,54 procent

Het Euribor-rentetarief met een looptijd van 3 maanden – vaak referentie bij leningen – is gedaald tot 0,69 procent, het laagste niveau in 23 maanden.

Ook de Euribor 6 maanden is nu onder de 1 procent gedoken. Vorige week hield de Europese Centrale Bank (ECB) het belangrijkste rentetarief op 1 procent, procenten lager dan historisch gebruikelijk. Banken kunnen dus nog altijd goedkoop lenen en de verwachting van veel analisten is dat de rente nog verder omlaag gaat.
Deels is de verwachting zichtbaar in de keuzes van speculanten. ING handhaaft een basisverwachting voor de Euribor 3 maanden van 0,8 procent. Het ING Economisch Bureau ziet speculanten echter inzetten op een rente van 0,59 procent in het komende kwartaal, dalend tot 0,54 procent in het vierde kwartaal, waarna het pas een kleine renteverhoging verwacht in het eerste kwartaal van 2013.
Prognose: rente daalt licht.

Of registreer je om te kunnen reageren.