Home

Achtergrond 729 x bekeken

Geen zicht op stijgende Euribor

De 3 maanden Euribor, een belangrijk rentetarief bij zakelijke leningen, zakt onder de 0,7 procent.

Het is geen teken dat banken elkaar vertrouwen (de Euribor is immers het tarief dat banken elkaar berekenen), maar volgt vooral het lage tarief van de Europese Centrale Bank (ECB). Het belangrijkste rentetarief van de ECB staat nu op 1 procent en steeds meer analisten geloven dat het tarief in juni of juli zal worden verlaagd, om de noodlijdende economie in de Eurozone een steun in de rug te geven. Beleggers geloven volgens de maandelijkse beleggersbarometer van de Amsterdamse vermogensbeheerder OHV dat de Euribor weinig zal wijzigen in de komende perioden.
Volgens bronnen van RTL-Z heeft ING de opslag op de rente bij variabele leningen met 0,35 procentpunt verhoogd terwijl ABN Amro een verhoging van 1 procentpunt doorvoert. Banken kunnen zelf goedkoop lenen maar bouwen buffers op.
Prognose: lichte daling Euribor.

Of registreer je om te kunnen reageren.