Home

Achtergrond

Daling Euribor vlakt af

Het Euribor-rentetarief met een rentetarief met een looptijd van 3 maanden is op weekbasis gedaald van 0,689 tot 0,677 procent: het laagste niveau in ruim 2 jaar.

De rente, vaak een referentie bij bedrijfsleningen, lijkt verder te dalen, maar in vertraagd tempo. De meeste banken voorzien voor het derde en vierde kwartaal een gemiddeld tarief tussen de 0,65 en 0,70 procent. In 2013 wordt voor de eerste twee kwartalen een rente nog onder de 1 procent voorspeld. De Euribor 6 maanden daalde deze week tot 0,960 procent. Daarmee liggen beide tarieven nu onder het rentetarief van 1 procent dat de Europese Centrale Bank hanteert bij leningen aan commerciële banken. Bij leningen met een variabel tarief berekenen banken opslagen die volgens sommige berichten met procentpunten oplopen. De Autoriteit Financiële Markten heeft deze week banken gewaarschuwd dat veel personen en bedrijven hier niet op voorbereid zijn. De organisatie beveelt banken aan terughoudend te zijn met het verhogen van kosten.

 

Prognose: lichte daling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.