Home

Achtergrond

Daling Euribor lijkt af te vlakken

Het Euribor 3 maanden rentetarief dat banken elkaar berekenen, vaak referentie bij bedrijfsleningen, beweegt vlakbij het laagste niveau in twee jaar: 0,687 procent.

De daling lijkt af te vlakken. Vrijdag verloor het tarief zelfs voor het eerst sinds december even geen terrein en bleef op een niveau 0,689 procent steken. De Euribor 6 maanden is miniem gestegen, maar staat nog altijd onder de 1 procent, alweer een extreem laag niveau. De rente wordt gedrukt door het lage rentetarief dat de Europese Centrale Bank (ECB) de banken toeberekent, momenteel op 1 procent gezet.
Sinds de ECB eind vorig jaar honderden miljarden in het financiële systeem pompte is de interbancaire rente meer dan gehalveerd. Of het doorzet, is door de Griekse onrust onzeker. Als Griekenland failliet gaat, neemt het vertrouwen in en tussen banken af en gaan rentes en renteopslagen voor bedrijven omhoog.

 

Prognose: rente blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.