Home

Achtergrond

Prijs slachtschaap iets verder gezakt

De aanvoer op de veemarkt in Leeuwarden is dinsdag met ruim 1.400 dieren iets gedaald ten opzichte van vorige week, maar toch ruim bovengemiddeld. De handel verliep mede door het aanhoudende hoge aanbod wat stroef.

Het had alleen gevolgen voor de prijs van de oude ooien. De noteringen voor de slachtschapen zijn opnieuw gezakt met 5 euro. De prijs van de eerste kwaliteit komt hiermee uit op een prijs van maximaal 119 euro per dier. De kwaliteit van de slachtschapen houdt overigens niet over. De prijzen van de slachtlammeren zijn wederom ongewijzigd. Voor een ram boven de 25 kilo wordt maximaal 145 euro betaald. De prijzen van de aangevoerde zuiglammeren lagen wat onder druk. Omgerekend lag de kiloprijs niet eens veel hoger dan de prijs voor de oudere lammeren, waarvan de kwaliteit dan ook prima was, beter dan voorgaande week. De prijzen kunnen stabiliseren, afhankelijk van resterend aanbod.
Prognose: prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.