Home

Achtergrond 283 x bekeken 1 reactie

Olieprijs loopt weer iets op

De olieprijs sloot woensdag hoger af op ruim 119 dollar (90 euro) per vat ruwe olie. De beslissing van de Amerikaanse centrale bank Federal Reserve om het lage rentetarief te handhaven maakte de handel optimistisch. Dit in combinatie met de positieve ontwikkeling op de aandelenmarkt, deed de vraag naar olie toenemen. Donderdag bewoog de olieprijs weer op het zelfde gemiddelde hogere niveau als woensdag. Ook de geruchten dat Iran mogelijk af wil zien van de uitbreiding van het kernprogramma stemde de handelaren positief.
De gasmarkt beweegt zich nagenoeg onveranderd sinds vorige week. Op de dagmarkt is de prijs wel iets zakkende omdat de lagere olieprijs begint door te werken. Ondanks de toegenomen aanvoer van LNG hield de prijs per kuub op de dagmarkt stabiel tussen de 24,5 en 25 cent per kuub. Het contract 2013 zakte wel naar 26,5 cent per kuub. Vorige week stond deze nog op 27 cent per kuub. De prijs van elektra daalde deze week naar 46 euro per MWh. Contract 2013 is 51 euro per MWh. De elektraprijzen zijn sinds lange tijd niet zo laag geweest.

Eén reactie

  • mares

    bovenstaande prijzen zijn van de verlopen periode ,als u wild aangeven de prijzen doe dat dan resent en niet de prijzen van een halfjaar geleden

Of registreer je om te kunnen reageren.