Home

Achtergrond 3 reacties

Mogelijk einde stijging olieprijs

Medio vorige week daalde de olieprijs na een aanhoudende reeks van prijsstijgingen.

Aanleiding was de mededeling van het Amerikaanse Energy Department dat de voorraden het sterkst zijn toegenomen in 20 maanden tijd en het nieuws dat Westerse overheden overwegen strategische oliereserves vrij te geven.
Vandaag kostte een vat ruwe Noordzee olie 122 euro per vat. De prijs schommelt al enige weken rond de 125 euro per vat. Afgelopen maandag piekte de prijs nog even naar ruim 125 euro per vat. Inmiddels is de prijs dus weer op het niveau van eind vorige week.
De gasprijs is nog steeds hoog boven de 27 cent per kuub voor contract 2013. Op de dagmarkt kostte vandaag een kuub gas 24,5 en 25 ct. De prijs ligt iets hoger dan de afgelopen weken. Toen schommelde deze tussen de 23 ct en 24 cent. De reden is dat de vraagverwachting wat hoger is vanwege het koude weer tijdens de paasdagen. De gemiddelde temperatuur ligt drie graden lager dan normaal. Na deze week zullen de temperaturen volgens de huidige verwachtingen weer terugkeren naar normale waarden.

Laatste reacties

  • jampie

    hoe dan ook, als het nu linksom gaat of rechtsom, genaait worden we toch wel.Je moet er niet teveel over nadenken bij deze berichten.Ik snap er nooit wat van. hetzelfde als belastingen etc. Ik doe met Pasen de hout kachel maar aan en een extra deken op bed en mocht het wat warmer worden na Pasen doen we de cv weer aan

  • Mels

    Het is de speculatie die de prijs bepaalt,niet de vraag of het aanbod,de handelende partijen zijn zo groot dat de vragers niets in te brengen hebben,komt nog bij dat veel platforms eigendom zijn van een bedrijf dat ook brandstof verkoopt.De voorraden overal ter wereld zijn zo groot dat een paar dagen geen aanvoer geen invloed heeft maar door de speculatie met diezelfde voorraden drijft men zo toch de prijs op.

  • kuilboer

    ik heb de tank net vol

Of registreer je om te kunnen reageren.