Home

Achtergrond 1 reactie

'Minder natuurherstel voor meer geld'

Zeist - Met het huidige plan voor natuurherstel in het gebied van de Westerschelde krijgt Nederland minder natuur voor meer geld. Tot die slotsom komt de Vogelbescherming donderdag.

Door op verschillende locaties in Zeeland te ontpolderen vindt er niet alleen te weinig, maar ook veel te veel versnipperd natuurherstel plaats, meent de Vogelbescherming. Daarbij vraagt de organisatie zich af of de plannen wel uitvoerbaar zijn. Omdat er nu op meer plekken dan alleen in de Hedwigepolder ontpolderd moet worden, zullen meer Zeeuwen zich laten horen en neemt de kans toe op slepende juridische procedures, is de gedachte.

De Vogelbescherming stapte eerder al naar de rechter om zo af te dwingen dat Nederland de afspraken met Vlaanderen uit 2005 nakomt zodat vogels en vissen voldoende plek hebben om voedsel te zoeken en te paaien. De organisatie verwacht de uitspraak voor de zomer.

De gang naar de rechter wordt niet zomaar gemaakt, aldus de natuurbeschermers. "De Westerschelde is het laatste deltawater van Nederland met een open verbinding tussen zee en rivier. Dit zogeheten estuarium is uniek voor Europa. En dus de moeite van het beschermen waard.''

Eén reactie

  • aarthamstra1

    Vogelbescherming , of visbescherming. Met een grote bek en geen eigen inbreng
    maar over de rug van de burger. Die meer en meer moet inleveren,
    Deze week met veel tam ,tam kom GRATIS weide vogels tellen in de Arkemheense Polder. (waarom vergeten ze de ganzen en zwanen te tellen)
    Een polder waar ze de boeren hebben weggejaagd.. Het polderlandschap vernield .Dat vele miljoenen gekost heeft en blijft kosten .Geld van de hard werkende burger.Boeren acher latend zonder inkomen.Hoezo crisis.

Of registreer je om te kunnen reageren.