Home

Achtergrond

Geen uitzicht op stijging Euribor

De Euribor 3 maanden, vaak referentie bij bedrijfsleningen, is gedaald tot 0,72 procent.

Het betreft het laagste tarief sinds juni 2010. ING Bank en ABN Amro achten het waarschijnlijk dat de rente nog doorzakt tot net boven de 0,65 procent. De Euribor is het gemiddelde rentetarief dat banken zeggen te hanteren voor leningen aan elkaar. De kans dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente stuwt door de leenkosten van banken te verhogen, lijkt niet groot.
De afgelopen week zijn rentes op staatsleningen van Spanje en Italië weer gestegen tot, in het geval van Spanje, boven de kritisch geachte 6 procent. De ECB beloofde deze week opnieuw alles te doen om de Eurozone-economie te redden. Dat lijkt te impliceren dat de ECB rentes wil gaan drukken door weer, zoals voor het laatst gedaan in maart, zelf staatsobligaties te kopen. De rente van de ECB staat nu recordlaag op 1 procent.
Prognose: Euribor daalt verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.