Home

Achtergrond

Euribor rente daalt rustig verder

De Euribor 3 maanden is na een periode van afvlakkende daling weer wat scherper gedaald tot ongeveer 0,76 procent, het laagste niveau in 21 maanden.

De Euribor geldt vaak als referentie bij leningen. De verwachting is dat de daling door zal zetten. De Europese Centrale Bank (ECB) ziet in 2012 de inflatie niet meer onder de 2 procent komen. De doelstelling is de inflatie onder, maar vlakbij de 2 procent te houden. De ECB zou normaliter de rente die het berekent aan banken opvoeren om de geldhoeveelheid te beperken.
Toch verwachten sommige analisten dat het nu al bijzonder lage rentetarief verder omlaag zal worden gebracht tot het laagste niveau ooit, onder de 0,6 procent. Het blijft door de complexiteit van de eurocrisis echter koffiedik kijken. Feit is dat de ECB door de oplevende Eurocrisis rentes nauwelijks kan opvoeren. Voor de korte termijn ligt een verdere daling van de Euribor daarom in de lijn der verwachting.

 

Prognose: afvlakkende daling.

Of registreer je om te kunnen reageren.