Home

Achtergrond 2 reacties

Euribor daalt na rentebesluit

De Euribor 3 maanden rente, vaak referentie bij leningen, is verder gedaald tot het laagste niveau in 21 maanden.

De Europese Centrale Bank (ECB) hield woensdag voor de vierde maand op rij het belangrijkste rentetarief voor banken gelijk op 1 procent. Eind vorig jaar verlaagde de ECB de rente in twee stappen met 0,5 procent tot het lage tarief. De inflatie, in de Eurozone nu 2,6 procent, noopt normaliter tot een verhoging van de rente, maar het economisch ontij biedt hiervoor volgens voorzitter Mario Draghi geen ruimte. De Italiaan denkt dat de vele miljarden die de ECB aan banken verstrekt heeft via goedkope leningen slechts langzaam doorsijpeld naar de 'echte' economie. Er komt dus in de praktijk nog weinig tot geen krediet extra beschikbaar voor consumenten dan wel bedrijven.
De meeste bankiers verwachten dat het Euribor rentetarief verder zal dalen maar niet zo ver als in begin 2010, toen 0,63 procent is genoteerd.

Laatste reacties

  • jaco

    Wie kan mij vertellen waar wij die goed kope euribor rente kunnen bemachtigen.
    Zodat we niet die dure rente van de banken hoeven te betalen.??

  • Kobonde

    De euribor is rente die banken onderling betalen als klant komt er en toeslag op afhankelijk van je eigen vermogen en bedrijfsresultaat, deze is om de kosten voor de bank te dekken en verliezen af te dekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.