Home

Achtergrond

Waarde euro toegenomen

De euro is deze week tegenover de dollar en het pond gestegen tot de hoogste waarde sinds december 2011.

De munt is de laatste zes weken stilletjes en ondanks terugkerende paniek over de Griekse economie 6 procent in waarde gestegen. Voor de export is een sterke euro in principe negatief, maar uit de stijging spreekt enig vertrouwen in de pogingen van Europa uit het moeras te komen.
Deze week stond de Europese Centrale Bank opnieuw centraal door in twee rondes ’goedkoop krediet’ aan te bieden aan banken. De economen zijn er niet uit of het nu goed of slecht nieuws is dat commerciële banken prompt een recordbedrag van bijna 530 miljard euro bij de Europese Centrale Bank leenden.
Hoewel de kredietlijn op zichzelf vertrouwen wekt, kan de stortvloed aan (virtueel) geld wel de waarde van de euro ondermijnen.

 

Prognose: waarde euro stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.