Home

Achtergrond 1 reactie

Rente omlaag door zee van cash

De 3 maanden Euribor daalt richting 0,9 procent. Het betreft het laagste niveau sinds september 2010 en het dieptepunt van 0,634 procent komt in zicht.

De 3 maanden Euribor daalt richting 0,9 procent. Het betreft het laagste niveau sinds september 2010 en het dieptepunt van 0,634 procent komt in zicht. Eerder dit jaar werd nog 1,3 procent genoteerd. Het tarief geldt vaak als referentie bij leningen. Tijdens het hoogtepunt van de kredietcrisis stond de rente op 5,6 procent. Banken brengen het aantal leningproducten gelinkt aan de Euribor overigens terug, eenvoudigweg omdat er momenteel weinig mee valt te verdienen. Tevens worden wisselende opslagen op de rente genoteerd, gebaseerd op het risico op wanbetaling of vervroegde aflossing.
Er is voor banken eenvoudigweg veel goedkoop krediet voorhanden. Vorige week leende de ECB, opererend met virtueel bijgedrukt geld, nog 530 miljard euro tegen meer dan schappelijke voorwaarden aan banken. In december werd 489 miljard euro aan de banken geleend.

 

Prognose: verdere daling.

Eén reactie

  • denker123

    De E.C.B.speelt sinterklaas,als dit maar goed afloopt.De banken zijn overbodig geworden in deze virtueele wereld .De E.C.B kan beter rechtstreeks aan bedrijven en partikulieren uitlenen aan 0,9% rente ,dan de banken als tussen persoon 3% laten verdienen, en bonussen voor de verwende topmannen

Of registreer je om te kunnen reageren.