Home

Achtergrond

Forse stijging van schapenprijzen

De schapenprijzen zitten flink in de lift. Rammen en ooien noteren in Leeuwarden maar liefst 12 euro hoger dan vorige week. Een zware ooi noteert nu maximaal 117 euro.

Ook de noteringen in Bunnik werden afgelopen week al flink naar boven bijgesteld.
In het afgelopen seizoen zijn de schapen over het algemeen voor goede prijzen verkocht. Veel dieren zijn dan ook al van de markt. Het aanbod is nu krap. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar ook in omliggende landen. Zo worden minder courante schapen gemakkelijk in Duitsland afgezet.
Met de huidige hoge prijzen loopt de markt een aantal weken voor op vorig jaar. En de zuiglammeren laten nog even op zich wachten. Een verdere stijging van de prijzen ligt dan ook in de lijn der verwachting, al kost het de handel steeds meer moeite om de schapen in de markt te verwaarden. Schapenhouders lijken voorlopig spekkoper.
Prognose: de prijzen stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.