Home

Achtergrond

Euribor-tarief verder omlaag

De Euribor drie maanden, vaak referentie bij leningen daalt onder de 0,87 procent.

Het betreft het laagste tarief in negentien maanden. Bij een looptijd van zes maanden zakt het tarief naar 1,1 procent. Er lijkt nog geen zicht op een stijging van de Euribor, in feite het tarief dat banken elkaar toeberekenen. De inflatie is in februari door hoge energieprijzen voor een derde maand op rij op 2,7 procent uitgekomen. De Europese Centrale Bank (ECB) wil een tarief onder maar vlakbij de 2 procent.

De ECB kan door zelf de rente te verhogen de toevloed van cash en dus de inflatie beperken, maar hiermee zou broos economisch herstel direct in gevaar worden gebracht. ING heeft de minimale rente voor een doorlopend krediet volgens vergelijkingssites omlaag gebracht tot 6,6 procent.

De maximale rente staat iets boven de 10 procent. De Rabobank en ABN Amro hanteren minimale rentes van respectievelijk 8,4 en 7,4 procent.

 

Prognose: verder dalende rente.

Of registreer je om te kunnen reageren.