Home

Achtergrond

’Zestig aantastingen Groene Hart’

Woerden – Het open landschap in het Groene Hart wordt op zeker zestig plaatsen aangetast. Dat blijkt uit een opsomming van natuurorganisatie Stichting Groene Hart.

In een brief aan de betrokken provincies luidt de organisatie de alarmbel vanwege diverse bouwplannen van ongeveer dertig gemeenten. De plannen variëren van de bouw van woningen of bedrijven tot de realisering van landgoederen, glastuinbouwbedrijven, veehouderijbedrijven of voetbalvelden.
Volgens de natuurorganisatie gaat het om middeleeuwse natuurgebieden die uniek zijn in de wereld, maar die geen beschermde status genieten. ”Polders worden kennelijk nog steeds gezien als goedkoop grasland, waar je gemakkelijk kan bouwen, kassen kan neerzetten of wegen doorheen kan trekken”, aldus de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.