Home

Achtergrond

Teksten uit Rundskop op T-shirts

Brussel - Gekloeët zèè dzje altèèt! Oftewel: gekloot ben je altijd. Een van de teksten uit de Vlaamse film Rundskop die in de running is om een van de belangrijkste filmprijzen, de Oscar, binnen te slepen. Deze en twee andere uitspraken in het Truiens dialect zijn op T-shirts gedrukt en worden zaterdag voor het goede doel verkocht.

Dit is een van de acties die de stad Sint-Truiden heeft georganiseerd naar aanleiding van de Oscarnominatie. De regisseur van de film Michaël R. Roskam komt hier vandaan. ,,We zijn niet alleen fier op Michaël maar ook op ons eigen Truiens dialect'', aldus bestuurder Pascal Vossius in de Vlaamse krant Het Belang van Limburg vrijdag.

Zaterdag wordt er in de stad een uitzwaaifeest gehouden voor Roskam, die naar Los Angeles vertrekt voor verdere promotie van de film en de Oscaruitreiking op zondag 26 februari.

Of registreer je om te kunnen reageren.