Home

Achtergrond

Stabiele schapenprijzen in Leeuwarden

De invloed van de vrieskou op de schapenprijzen lijkt tot nu toe beperkt.

De veemarkt in Leeuwarden hield de noteringen gisteren onveranderd. De ooien werden vlot verkocht. Een zware ooi noteert in Leeuwarden maximaal 99 euro.

Hoewel het kwik flink is gedaald, is de wind tot nu toe beperkt. De schapen die buiten lopen lijken zich dan ook nog aardig te redden. Ook de relatief kleine hoeveelheid gevallen sneeuw maakt dat de meeste schapen het gras nog wel weten te vinden. Wel zien schapenhouder de kwaliteit van het vlees teruglopen. Mogelijk dat daardoor de schapen wat langer op het bedrijf worden gehouden.

De aanvoer op de veemarkt in Leeuwarden lag gisteren op 1.088 schapen, 123 minder dan vorige week. Het lijkt er op dat een beperkte aanvoer de prijzen voorlopig in de benen houdt. Ook komende week is dat naar verwachting het geval.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.