Home

Achtergrond

Slachtkoeien duurder verkocht

De slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden zijn donderdag goed verkocht.

Voor de meeste runderen werd de notering met 5 cent verhoogd. Worstkoeien noteren een dubbeltje hoger. De aanvoer lag met 433 runderen 69 stuks wel een stuk lager dan vorige week. Maar volgens de handel zouden de runderen ook bij een hogere aanvoer vlot zijn verkocht. Het is opmerkelijk dat de prijzen op een relatief hoog niveau blijven. De uitstoot van vee is tot nu toe beperkt.

Melkveehouders lijken de koeien nodig te hebben om de melkproductie op peil te houden. Ook de export heeft het afgelopen jaar goed gelopen, waardoor minder runderen voor de slacht zijn afgevoerd. De verwachting is dat de koeien op de korte termijn niet veel goedkoper gaan worden. Het aanbod is simpelweg niet overweldigend. Mogelijk dat na afloop van het quotumjaar veehouders alsnog meer dieren afstoten.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.