Home

Achtergrond

Pruimen maken huid mooier dan zon

Nottingham – Donkere vruchten geven de huid een aantrekkelijker uitstraling dan de zon. Uit onderzoek van de universiteit van Nottingham blijkt dat met name het eten van fruit met gele en rode anti-oxidanten een gouden uitstraling geeft. Door anderen wordt dat gezien als aantrekkelijk en gezond.

Het onderzoek lijkt niet te steunen op veel wetenschappelijk bewijs. Het onderzoek is vooral prikkelend bedoeld, stellen de onderzoekers. In Zuid-Afrika aten 65 vrouwen elke dag een pruim en nectarine. Na twee weken stelde 45 procent dat ze zich zeker voelden over hun uiterlijk en dat een derde zich aantrekkelijker voelde. Meer dan twee derde van de vrouwen zag wel een verandering in de huidskleur optreden. In een bericht van het vakblad Fresh Produce Journal staat niet welke huidskleur de vrouwen hadden.

Of registreer je om te kunnen reageren.