Home

Achtergrond laatste update:15 feb 2012

NMA onderzoekt fusie snackfabrikanten

Den Haag – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) gaat een ’diepgaand onderzoek’ doen naar de fusie tussen de snackproducenten Buitenfood (bekend van Van Dobben en Kwekkeboom) en Ad van Geloven (onder andere Mora).

Mogelijk wordt de concurrentie voor de productie en verkoop van diepvriessnacks hierdoor belemmerd, maakte de toezichthouder maandag bekend. De NMA besloot ook dat voor de fusie een vergunning is vereist. ”Doordat de twee belangrijkste producenten samen gaan, worden de keuzemogelijkheden voor afnemers van diepvriessnacks en uiteindelijk de consument beperkt. Dit zou kunnen leiden tot hogere prijzen, mindere kwaliteit of verminderde keuze”, aldus de NMA.

Of registreer je om te kunnen reageren.