Home

Achtergrond

Koeienmarkten bieden tegen elkaar op

De koeienmarkten in Bunnik en Leeuwarden lijken wel met elkaar te wedijveren wie de hoogste noteringen voor slachtkoeien kan neerzetten.

Vorige week deed de veemarkt in Leeuwarden gemiddeld 7 tot 8 cent per kilo bovenop de prijs voor het koeienvlees en kan daarmee ruim boven de O- en de P-noteringen van Bunnik. De veemarkt in Bunnik maakte deze achterstand maandag weer goed door er gemiddeld 10 cent per kilo bovenop te doen.

Dit geweld kan de noteringscommissie van veehandelsbond NBHV waarschijnlijk ook deze week niet bijbenen. De NBHV loopt flink achter bij de veemarkten. Bij alle verschillen blijft het een feit dat het rundvlees duur is en duur blijft. De slachterijen zijn er blij mee, maar ze moeten wel mee met de prijsverhogingen, anders krijgen ze niet genoeg runderen. Ook vanuit het buitenland wordt aan de Nederlandse koeien getrokken. Reden is het kleine aanbod en een goede vraag.
Prognose: iets hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.