Home

Achtergrond 2 reacties

Grote onduidelijkheid op varkensmarkt door tekort

Op de Duitse en Nederlandse varkensmarkt heerst deze week grote onduidelijkheid over de richting waarin de varkensprijzen zich moeten begeven. Het aanbod van vleesvarkens is niet groot en varkensvlees levert deze week enkele centen per kilo meer op dan vorige week.

De verbazing onder vleesvarkenshouders was afgelopen vrijdag dan ook zeer groot, dat e Duitse slachterijen Tönnies en Vion Nord verlaagden hun noteringen afgelopen vrijdag met 4 cent verlaagden naar € 1,56 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij.

De Vereinigungsprijs van de Duitse varkenshouders bleef onveranderd op € 1,60 per kilo. De verwachtingsprijzen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en de beurs stegen afgelopen vrijdag met 1 cent naar respectievelijk € 1,54 en € 1,58.

Vion was gisteren door alle verwarring in Duitsland voor Nederland niet in staat een beslissing te nemen over zijn varkensprijs voor deze week.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Arme varkensboer

    Hé hé, hopelijk krijgen die inkopers nu door dat aanvoer van goede varkens geen vanzelfsprekendheid meer is, maar dat zij samen met de handelaar weer echt de boer op moeten, met een normale kostendekkende prijs. Het vertrouwen van veel varkenshouders in de slachterijen is nihil, dus ze gaan een compleet nieuwe ervaring beleve. Namelijk dat ze weer eens echt om de varkens moeten gaan vechten, want net zoals een boer toch een keer moet leveren, moeten de slachterijen ook hun afnemers een keer moeten beleveren. Hopelijk komt er een financieel mooi jaar voor alle betrokkenen, behalve de jumbo's en de AH's met hun vette winsten over onze ruggen.

  • Realist

    En nu niet met z'n allen gelijk weer meer zeugen bij de beer doen

Of registreer je om te kunnen reageren.