Home

Achtergrond 5 reacties

Euribor zakt richting 1 procent

De Euribor-3 maanden is gedaald tot net onder het laagste niveau sinds januari vorig jaar. Het betreft het tarief waarvoor commerciële banken elkaar lenen, maar de Euribor rente geldt ook als maatstaf bij bedrijfsleningen.

De rente daalt deels doordat banken goedkoop geld kunnen stallen en lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Een verdere daling van het ECB-tarief ligt in het verschiet. De ECB onderzoekt volgens diverse media of banken niet te afhankelijk worden van voorzieningen die eigenlijk zijn ingesteld voor noodsituaties.
Banken geven het goedkope lenen niet door aan de klant, mogelijk om buffers op te bouwen. Nederlandse banken hebben nog altijd relatief risicovol Zuid-Europees en Iers schuldpapier in de boeken. Zo blijven rentes op doorlopend krediet al langere tijd op vergelijkbare hoge niveaus. Rabobank, de grootste financier in de agrarische sector, rekent 8,2 tot 10,3 procent, ongeveer net zoveel als ING. Staatsbank ABN Amro houdt een grotere bandbreedte aan van 7,4 tot 14,3 procent.
Prognose: rente daalt.

Laatste reacties

 • huisvader

  Nu de opslag ook nog omlaag en verstrekking weer soepel , gaat de economie misschien weer vooruit .

 • huisvader

  Inkoop 1% opslag ....? marge 100 a .....% , we zijn er met z'n allen mooi klaar mee.

 • huisvader

  Inkoop 1% opslag ....? marge 100 a .....% , we zijn er met z'n allen mooi klaar mee.

 • voortman

  Lijkt wel mooi, die lage Euribor, maar de bank WIL éénzijdig de gemaakte afspraken openbreken en KAN dal ook nog; per 1 april a.s. moet ik fors meer opslag betalen......

 • Mels

  Dol wordt je ervan,toeslag zus,toeslag zo en als je om uitleg vraagt krijg je een zo vaag mogelijk antwoord.Ik hoef toch het geknoei van een Griekse of Ierse enz,overheid te betalen maar klaarblijkelijk wel,kunnen we hier niet massaal vanaf?Wie het weet mag het zeggen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.