Home

Achtergrond

Euribor nadert 1 procent

De driemaands euribor zakt verder en in hetzelfde tempo als vorige week. Daarmee komt snel het niveau van 1 procent in beeld. Het huidige niveau van 1,077 procent is het laagste in een jaar.

Een niveau van 1 procent lijkt haalbaar, aangezien de kracht achter de beweging doorgaat.
De tweede leenfaciliteit van de Europese Centrale Bank (ECB) is 29 februari. Dat biedt partijen verdere garantie op de kapitaalmarkt. Banken hoeven niet de markt op voor financiering. De risicodaling uit zich in de euribortarieven.

Toch blijft het de vraag wat dit doet met de rente die banken aan bedrijven rekenen. De eigen opslagen lijken een belangrijker element in de rentebepaling. Ook bij de ECB is het effect van de leenfaciliteit voor het bedrijfsleven nog onduidelijk. Een signaal van ontspanning is nu de daling van spaarrentes voor particulieren.

De onzekerheid over de onderhandeling met Griekenland groeit wel.

Prognose: daling euribor.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.