Home

Achtergrond

Aardappelvezels een euro duurder

Handel in vochtige voeders loopt ondanks de vorst gewoon door. Aardappelvezels zijn begin deze week met een euro in prijs verhoogd. Over ongeveer een week gaat een van de drie fabrieken waar vezels vandaan komen dicht.

Veehouders dekken zich voor komende maanden in. Bierbostel is wat in prijs gedaald. De brouwerijen draaien goed, terwijl de vraag hetzelfde blijft.

Logistiek wordt vanwege de vorst hier en daar wel wat met vrachten geschoven. Soms wil een melkveehouder even wachten met de levering van een nieuwe vracht, terwijl een andere veehouder juist wat warme bierbostel wil om met het aanwezige voer te mengen.

Naast prijzen van aardappelvezels en bierbostel is er weinig veranderd. Voor Corngold moet nog steeds € 1,85 per procent drogestof worden betaald. Als het langdurig gaat vriezen worden meer prijswijzigingen verwacht.

Stro en hooi lijken in het nieuwe jaar wat meer te krijgen dan in het afgelopen jaar. De aanvoer vanuit onder meer Denemarken, Duitsland en Frankrijk loopt goed. Prijzen zijn redelijk stabiel.

In de maishandel gebeurt nog niet veel. Prijzen liggen rond de 60 euro per ton. Verkopers hebben het idee dat de prijzen niet hoeven te worden verlaagd vanwege een beperkt aanbod.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.