Home

Achtergrond laatste update:28 dec 2012

Marc van Rooi

Marc van Rooi is directeur van Van Rooi Meat in Helmond. Onder zijn leiding is het bedrijf de laatste jaren uitgegroeid tot de tweede slachterij van Nederland na Vion.

Nadat Van Rooi in 2006, 2007 een splinternieuwe slachterij bouwde in Helmond wist Marc van Rooi zijn bedrijf uit te breiden via de aankoop van voorverpakker Van Pelt vlees in 2008. Dat gebeurde nadat dit bedrijf in de problemen kwam en failliet ging. In 2010 volgde het vleesbedrijf Proviande (eveneens na faillissement) en in februari van dit jaar nam Van Rooi al weer na een faillissement vleesbedrijf Deen Hobu over. Van Rooi is onder meer hofleverancier van Jumbo supermarkten.
Het van Rooi imperium bestaat uit een holding M & A van Rooi Lieshout Holding, waaronder alle activiteiten van het bedrijf hangen. Behalve de genoemde vleesbedrijven is dat ook de veehandel M.A. van Rooi in Lieshout en een vastgoed BV. De totale omzet van de holding M & A van Rooi bedroeg over 2010 329,7 miljoen euro.
Van Rooi heeft het afgelopen jaar de productie in de vorm van het aantal slachtingen fors weten uit te breiden. Het bedrijf is naast Vion de enige die dit jaar een exportlicentie kreeg voor leveringen aan China.
Geboortejaar: 1966

 

Functies
• Directeur Van Rooi Meat in Helmond
• Melkveehouder in maatschap met broer

Of registreer je om te kunnen reageren.