Home

Achtergrond laatste update:28 dec 2012

Helma Lodders

Met een 28e plaats op de kieslijst kwam Helma Lodders, echtgenote van een melkveehouder, op 17 juni 2010 in de Tweede Kamer. Met ruim twee jaar ervaring is zij inmiddels een van de langst zittende ‘echte’ landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer – wat toch iets zegt over de hedendaagse landbouwvertegenwoordiging in de Kamer.

Aanvankelijk werd zij op sleeptouw genomen door de liberale landbouwwoordvoerder Janneke Snijder en na haar vertrek nam de Flevolandse deze portefeuille over. Lodders kent de dossiers goed en heeft zich de afgelopen twee  jaar een vurig verdedigster van (agrarisch) ondernemerschap getoond. De strenge regels van Natura 2000 zijn haar een doorn in het oog en het is mede aan haar inzet te danken dat sommige scherpe kantjes eraf zijn gevijld.
Rondom het nieuwe GLB is de boodschap van Lodders minder ondubbelzinnig: enerzijds pleit zij voor een lager budget en anderzijds eist zij dat Nederlandse boeren zo min mogelijk op hun bedrijfstoeslagen worden gekort. Lodders is sinds 1991 lid van de VVD en was tussen 2002 en 2008 wethouder in Zeewolde. Daarna is zij als zelfstandig adviseur aan de slag gegaan. Haar motto luidt: ‘Nederland sterker uit de crisis door ruimte voor ondernemerschap’.
Geboortejaar: 1968

 

Functies
• Lid Tweede Kamer voor de VVD

Of registreer je om te kunnen reageren.