Home

Achtergrond

Euribor op weekbasis gedaald

Het Euribor-rentetarief met een looptijd van drie maanden lag donderdag op 0,183 procent. Vorige week lag het sinds november 2011 fors gedaalde tarief nog iets boven de 0,190 procent.

Bij een looptijd van zes maanden is de interbancaire rente, vaak referentie bij leningen, licht afgenomen tot 0,317 procent.
De Euribor stabiliseert mogelijk omdat de hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank (ECB), Peter Praet, heeft gezegd dat een renteverlaging vermoedelijk geen of onvoldoende effect heeft op de economie. De ECB-rente staat op 0,75 procent, volle procentpunten minder dan gewoon. Veel banken verwachtten de laatste week dat de ECB de leenkosten voor commerciële banken nog verder zal verlagen.
Volgens Praet geven banken echter hun lage financieringskosten onvoldoende door aan bedrijven en consumenten. Voor zover nog variabele leningen worden verstrekt , rekenen banken opslagen van enkele procentpunten.
Prognose: stabiele rente.

Of registreer je om te kunnen reageren.