Home

Achtergrond

Weinig ruimte daling Euribor

Steeds minder marktvolgers geloven dat de Europese Centrale Bank (ECB) volgende week de beleidsrente verlaagt van 0,75 naar 0,50 procent.

Daarmee lijkt er weinig ruimte voor een grote daling van de Euribor op korte termijn. Sterker: op donderdag nam de rente (heel licht) toe. Voor de wat langere termijn denken analisten een beetje fiftyfifty over de mogelijkheid van een renteverlaging door de ECB.
Het Euribor-rentetarief met een looptijd van 3 maanden is op weekbasis toch weer licht gezakt tot 0,188 procent, alweer een laagterecord. De interbancaire rente, vaak referentie bij leningen, daalde bij een looptijd van 6 maanden minimaal tot 0,345 procent.
ABN Amro rekent met een gemiddelde koers van 0,30 procent in de komende maanden en ING rekent met een koers van circa 0,20 procent tot het derde kwartaal van 2013. De echte rente die ondernemers betaalt ligt in historisch perspectief laag, maar wel tot enkele procentpunten hoger. Banken bereiden zich voor op hogere kapitaalseisen van regelgevers.
Prognose: stabiele koers.

Of registreer je om te kunnen reageren.