Home

Achtergrond

Olie- en gasprijs blijven stabiel

De olieprijs blijft zich in dezelfde koerszone bewegen als voorgaande weken. Vorige week donderdag zakte de koers iets weg door net onder de 108 dollar per vat Brentolie te duiken.

Daarna bewoog de koers opwaarts om te pieken aan het begin van de week. Maandag noteerde de handelaren een olieprijs van 111,69 dollar per vat. Dinsdag zakte de prijs alweer ruim een dollar terug naar 110,15 dollar per vat. Woensdag en donderdag schommelde de koers tussen 110 en 111 dollar. In vergelijking met voorgaande maanden is de olieprijs vrij stabiel in de maand november. Vanaf de derde week oktober schommelt de olieprijs tussen 109 en 111 dollar per vat.
De gasprijs blijft eveneens stabiel als gevolg van de evenwichtige olieprijs. De koers van het gas op de dagmarkt blijft deze week hangen rond 27,3 cent per kuub. De lange termijncontracten liggen lager dan de dagmarkt. Contractprijs voor 2013 wordt afgesloten voor 26,7 cent per kuub. Voor 2014 noteerde TTF de prijs van 26,9 cent per kuub.
Maandag noteerde APX een elektraprijs van 55,7 euro per MWh. Deze is inmiddels gezakt naar 51,67 euro per MWh. Contractprijs 2013 kost de peakloadprijs 61,05 euro per MWh.

Of registreer je om te kunnen reageren.