Home

Achtergrond 840 x bekeken

Olie- en elektraprijs weer in de lift

De olieprijs piekte even voor het weekend naar ruim 111 dollar per vat. Maandag echter zakte de olieprijs weer naar 110,8 dollar per vat.

De dalende lijn zet in de overige dagen door en bleef woensdag steken op 109,7 dollar per vat. Het was de derde dag op rij dat de olieprijs lager sloot. Zorg om economieën in de VS en Zuid-Europa zijn de reden voor de daling. Deze zette echter niet door door omdat de Amerikaanse olievoorraden minder groot bleken te zijn dan gedacht. De voorraden daalden met 347.000 vaten, terwijl werd uitgegaan van een stijging van 500.000 vaten.
Op de dagmarkt houdt de gasprijs stand rond 27,4 cent per kuub. Maandag steeg de gasprijs licht omdat er tijdelijk minder gasaanbod was. Inmiddels het aanbod weer ruim en beweegt dagmarkt weer rond de 27,5 cent per kuub. Voor de lange termijncontracten sloot TTF woensdag af met een contractprijs 2013 van 26,6 cent per kuub en voor 2014 26,9 cent per kuub.

De elektraprijs klom deze week op van 49 euro per MWh naar ongeveer 56 euro per MWh. De verwachting is dat de elektraprijs deze week nog verder stijgt naar 60 euro per MWh omdat er minder aanbod is van stroom aan het einde van de week.

Prognose: stabiel/stijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.